Vereniging

Onze carnavalsvereniging wordt geleid door de prins met hulp van zijn adjudant, plissie, de Raad van Elf, de bierdroagers, de Mulkmarietjes, de dames van de Raad en de zeverzoniemister. De muzikale begeleiding is in handen van de B & S Bloazers.

DE PRINS & ADJUDANTEN

Prins Will d’n Twidde en Adjudanten Rick & Bjorn de Krom.

Omstreeks de elfde van de elfde wordt de nieuwe prins van Mulkgat bekend gemaakt. De prins is in principe afkomstig uit de Raad van Elf, maar ook buiten de Raad kan men zich kandidaat stellen om prins te worden.

 

 

 

DE RAAD VAN ELF

De Raad van Elf, een gezelschap van in principe elf mannen die met carnaval de activiteiten in Mulkgat organiseert en begeleidt. De naam verwijst naar elf, het gekkengetal of narrengetal, dat een belangrijke rol speelt met carnaval. Niets voor niets wordt omstreeks de elfde van de elfde de nieuwe prins van Mulkgat gekozen.

De huidige Raad van Elf bestaat uit:

Boven: Jan Versmissen, Wesley Sprengers (voorzitter), Rick de Krom, Will de Krom, Bjorn de Krom, Mark Santbergen (bierdroager), Hessel Sprengers (bierdraoger)

Midden: Eric Hoeks, Rens Pijnenburg (zeveroniemister), Tobias Jansen, Rob Schellens, Jan van Houts, Martien Sprengers (plissie)

Onder: Hein Schellekens, Bjorn Boons, Mario Bots, Gerard van den Boogaert, Peter de Krom, Dorus Roothans.

DE PLISSIE

De plissie is de orde handhaver binnen het carnavalsgebeuren. Zodra de Prins en gevolg hun intrede doen gaat de plissie voorop, zo gezegd om de locatie te inspecteren.

De huidige plissie is Martien Sprengers.

DE BIERDROAGERS

Waar gefeest wordt, wordt ook gedronken. Het is bij onze vereniging niet anders.

Om de prins en de raad zoveel mogelijk vrij te houden voor hun bezigheden beschikken wij over drie enthousiaste bierdragers, Bjorn de Krom, Hessel Sprengers en Mark Santbergen.

DE MULKMARIETJES

 

Wij zijn trots op onze grote groep Mulkmarietjes.

 

Dit allemaal onder de leiding van: Linda Sprengers, Marlou Goossens, Fleur Tilburgs, Eline Weijenberg en Melany Stokmans.

 

Mini mulkmarietjes:

Liva Vos, Maura Grit, Shantya de Rijk, Lotte van Houts, Elle Jansen, Britt Roothans, Fleur Kwanten.

 

 

Kleine mulkmarietjes:

Joske Jansen, Laura van Dommelen, Lotte de Jong, Anouk Keeris, Lisa Davits.

 

 

Middelste mulkmarietjes:

Pien Versmissen, Lynn Verhoeven, Maud Evers, Amée Boons, Aniek Jansen.

 

 

Grote Mulkmarietjes:

Amy van Meelis, Yara van Deursen, Sanne van Dommelen, Sam Boons, Marly van den Eeden, Zoë Bots. 

 

 
 
 
 

DE DAMES VAN DE RAAD

De dames van de raadsleden hebben zich verenigd in de Dames van de Raad. Zij staan de mannen met raad en daad bij en zijn altijd aanwezig om de helpende hand te bieden tijdens de carnavalsactiviteiten.

De dames van de Raad bestaan uit:

Boven: Angela Rooijakkers, Tamara Evers, Mariëtte de Krom, Lindy Roothans-Paridaans, Clementine Bots, Maria van den Boogaert, Onder: Maria Sprengers, Lisanne Schellekens-van Lith, Elke de Krom-van Herk, Miriam Sprengers, Ilona van Rijsingen.

DE ZEVERZONIEMISTER

Hoe graag menig prins het ook wil, hij kan niet altijd aan het woord zijn. Onze zeverzoniemister zevert de diverse avonden, zoals de zittingsavonden, mini playback, feestavond en de tweede jeugdmiddag op zijn deskundige wijze aan elkaar. Onze huidige zeverzoniemister Twan van Asten is bezig aan zijn laatste seizoen, daarna zal het stokje overgenomen worden door Rens Pijnenburg.

DE B&S BLOAZERS

Wat is carnaval zonder muziek? Niets en daarom zijn wij trots op onze kapel de B & S Bloazers, een enthousiaste groep muzikanten die de prins en gevolg overal ‘naar binnen blazen’.

Boven: Nol Kuijken, Amber Schenkels, Mariëlle Schellekens, Danique de Krom, Romy Kwinten.

Onder: Annemie Gerritsen , Petra van Houts, Marlou van Son, Arno van Son, Tom Bannenberg, Rik van Haperen.

Onder leiding van Hans Aarts.