Carnaval 2018/2019

Het seizoen begon op zaterdag 17 november 2018 met de bekendmaking van prins Peter d’n Urste als nieuwe prins van Mulkgat. Peter heeft zijn neef Will de Krom aangewezen als adjudant en zij openden met hun lied ‘Als de Krom verschijnt’, hetgeen we deze carnaval meerdere keren terug hebben horen komen.

Op de zaterdagen 24 november en 1 december waren er de tonpratersavonden. Vijf toppers (Rien van Genugten, Christel van den Dungen, Jorlan Manders, Hans Verbaarschot en Hans Keeris) stonden in de ton dit jaar en zeker ook de Dames van de Raad lieten zich van hun beste kant zien. Aangevuld met onze Mulkmarietjes en muziek van de B & S Bloazers maakte de avonden weer geheel compleet.

Op zondag 27 januari organiseerden we de mini play back. Maar liefst 9 deelnemers betraden het podium. In groep 1 t/m 4 ging de wisselbeker naar Anouk, Lynn, Evie en Aniek die het lied Duurt te Lang van Davina Michelle vertolkten. In de groep 5 t/m 8 ging de wisselbekers naar de heksen uit Borkel vertolkt door Josje, Evi, Maud, Pien, Aniek en Ilse. De kinderen kregen gratis ranja en popcorn (met dank aan cv de Boerkes). Kortom: een grandioze middag weer.

Tijdens de Vorstenzitting in Striepersgat op zaterdag 9 februari ontving Peter de Krom de Federatieonderscheiding voor zijn inzet en vele werk voor het carnavalsgebeuren in Mulkgat.

Op zondag 19 februari 2019 organiseerde c.v. de Pintenwippers uit Brouwersgat het dansgardefestival. Maar liefst 13 verenigingen met in totaal 50 dansen kwamen voorbij deze middag. Ook onze Mulkmarietjes waren goed vertegenwoordigd met maar liefst 5 dansen, 3 gardedansen en 2 showdansen.

Wat hebben wij deze middag weer genoten van ons Mulkmarietjes. Wat zijn wij trots op deze geweldige groep.

Bekijk hier de 5 dansen.

 

Op vrijdag 22 februari was er de receptie voor Prins Peter d’n Urste. Het was een komen en gaan van de raden van elf van Striepersgat, Brouwersgat en Keiengat, verenigingen uit groot Valkenswaard, vrienden en kennissen.

Deze avond werden ook nog enkele onderscheidingen uitgereikt. Eric Hoeks ontving uit handen van burgemeester Ederveen de gemeentelijke vrijwilligerspenning, Tonnie Versmissen ontving van de carnavalsvereniging een zilveren speld omdat hij 11 jaar buschauffeur is en Fred de Krom ontving een zilveren speld omdat hij 11 jaar ‘hof’ fotograaf is.

Na het officiële gedeelte was er een gezellig bal.

Op zaterdag 23 februari bezochten Prins Peter en gevolg de receptie van prinses Jacqueline in Keiengat en aansluitend het dikste feest van de Hecto’s.

Op zondagmorgen 24 februari was er het fotomomentje bij de Dommelsche Brouwerij en in de middag bezocht het hele gevolg de receptie van prinses Linda in Brouwersgat.

Carnaval begon op vrijdagmorgen met een bezoek aan de carnavalsochtend op de basisschool. Een actieve morgen met spellen en een heuse uitdaging voor de Raad van Elf. Met z’n allen in een doos. Helaas bleven 2 benen buiten boord steken.

s avonds brachten we een bezoek aan de carnavalsavond van Jong Nederland.

Zaterdagmiddag was er de gezamenlijke sleuteloverdracht in het gemeentehuis van Valkenswaard. Inmiddels een mooie traditie aan het worden met afsluitend de bordesscene van de prinsen.

 

 

s avonds was er de carnavalsviering met muziek van de B & S Bloazers in de Sint Servatiuskerk en aansluitend in polonaise naar de Teutenzaal voor de play back avond. Een vol programma met maar liefst 9 acts. De zaaljury koos uiteindelijk de bejaardenboogie van Proud te be Borkel band als winnaar.

Zondagmorgen was het weer vroeg dag voor Prins en gevolg voor een bezoek aan de receptie van prins Eric in Striepersgat. Na de lunch en dweilen volgde de kindermiddag. De zaal was goed gevuld. Er was een animatieteam aanwezig en iedereen kon deelnemen aan het bléren. Het springkussen was goed gevuld en de gratis ranja liep voortreffend. Kortom: een gezellige middag.

De maandag begon met een bezoek aan de Dommelsche brouwerij voor de carnavalsochtend van Groot Valkenswaard. Bijzonder was de onderscheiding voor Maria Sprengers. Zij ontving uit handen van burgemeester Ederveen en opperpintenwipper Joost de Miep Sniederspenning voor haar verdiensten voor carnava in Mulkgat.

Na een snelle lunch begon de 2e jeugdmiddag voor de ouderen uit Mulkgat. Met optredens van de Mulkmarietjes, play backers en een tonprater kijken we terug op een geslaagde middag.

 

De laatste dag beginnen we met een goed ontbijt tijdens het fruhstucken. De Teutenzaal was goed gevuld met bijna 200 personen. De Zwaan had gezorgd voor een zeer goed ontbijtbuffet.

Hierna trok de optocht door Mulkgat eindigend in de Teutenzaal met de prijsuitreiking en het afsluitingsbal.

Moe maar voldaan sloten we carnaval af bij Prins Peter d’n Urste met een borrel en een hapje.

Wij bedanken iedereen die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan carnaval in Mulkgat, door sponsoring in de club van 33, het helpen of de aanwezigheid.