Nieuws 2018 – 2019

Eric Hoeks ontvangt de gemeentelijke vrijwilligerspenning.

Tijdens de receptie van prins Peter d’n Urste op vrijdag 22 februari 2019 ontving raadslid Eric Hoeks uit handen van burgemeester Ederveen de gemeentelijke vrijwilligerspenning.

Hij ontving deze onderscheiding voor zijn inzet voor carnaval in Mulkgat. Hij is reeds 22 jaar bestuurslid en secretaris en vormt al 22 jaar lang als eenling de redactie van het Mulkblaaike. Daarnaast is hij secretaris van het Feest- en Oranjecomité in Borkel en Schaft.

Dansgardefestival Dommelen 2019

Op zondag 19 februari 2019 organiseerde c.v. de Pintenwippers uit Brouwersgat het dansgardefestival. Maar liefst 13 verenigingen met in totaal 50 dansen kwamen voorbij deze middag. Ook onze Mulkmarietjes waren goed vertegenwoordigd met maar liefst 5 dansen, 3 gardedansen en 2 showdansen.

Wat hebben wij deze middag weer genoten van ons Mulkmarietjes. Wat zijn wij trots op deze geweldige groep.

Bekijk hier de 5 dansen.

 

Peter de Krom ontvangt Federatieonderscheiding

Tijdens de Vorstenzitting in Striepersgat op zaterdag 9 februari ontving Peter de Krom de Federatieonderscheiding voor zijn inzet en vele werk voor het carnavalsgebeuren in Mulkgat.

Mini play back was weer groots

Op zondag 27 januari 2019 vond de mini play back middag plaats voor de basisschool jeugd uit Mulkgat. Er werd fel gestreden om twee wisselbekers. Het was een gezellige drukte in de Teutenzaal. De kinderen kregen, mede dankzij de hulp van de boerkes, limonade en popcorn.

In de leeftijdsklasse van groep 1 t/m 4 waren er optredens van ochtendgymnastiek, rollerdisco en Davima Michelle. Deze laatste deelnemers (Anouk, Lynn, Evi en Aniek) wisten beslag te leggen op de eerste prijs.

In de leeftijdsklasse van groep 5 t/m 8 waren er optredens van de Zware jongens, Armin van Buurenm Heksen uit Borkel, Mylene en Rosanne, PartyFriex en Davima Michelle. Josje, Evi, Maud, Pien, Aniek en Ilse wisten als de Heksen van Borkel de wisselbekers in de wacht te slepen.

We kijken dan ook weer terug op een zeer geslaagde middag.

De Mulkslobbers en de kerstman..

Op zondag 23 december verzorgde het Dorpsinitiatief in samenwerking met diverse verenigingen de lichtjesroute. Vertrekpunt was de Teutenzaal. Van hieruit kon men de route volgen welke was aangegeven met honderden brandende kaarsjes, waarbij verschillende stoppunten werden gepasseerd voor het verwennen van de inwendige mens. Zo kreeg men o.a. erwtensoep, warme wafels, marshmallows, koffie, glühwein, chocomel, snoepzakje, worstenboordjes en een warme apfelstrude geserveerd.

Ook c.v. de Mulkslobbers was aanwezig. Een klein onderonsje aan het einde van de zittingsavond met Opperpintenwipper Joost van Rens leidde er toe dat Joost als kerstman zou optreden samen met een elf (Sanne, één van onze Mulkmarietjes).

Een heuse arreslee met twee koeien ervoor, kerstbomen en bijzondere sfeerverlichting maakte het fotomoment voor vele kinderen compleet.

De tocht werd afgesloten in de Teutenzaal met een kerstconcert van fanfare Emos en een gezellig samenzijn na afloop.

Kortom: voor herhaling vatbaar dachten wij….

 
 

Prins Peter d'n Urste nieuwe prins van Mulkgat

Op zaterdag 17 november 2018 werd Peter de Krom verkozen tot nieuwe prins van Mulkgat.

Tijdens een drukbezochte prinswisseling werd afscheid genomen van prins Mario d’n Urste en adjudant Peter. Echter niet voordat de drie groepen Mulkmarietjes voor de laatste keer hadden opgetreden voor dit stel. Tevens hebben we afscheid genomen van ons raadslid Hans Stouten en zijn vrouw Corine.

Hierna trok de raad zich terug en werd na een inleidend filmpje de nieuwe prins voorgesteld. Het was Peter de Krom die vanachter het gordijn te voorschijn kwam als prins Peter d’n Urste. Samen met zijn adjudant Will (de Krom) zongen zij het publiek toe.

Prins Peter kon gelijk twee nieuwe leden installeren: Rob Schellens en Rick de Krom. Omdat Rob is toegetreden tot de Raad moesten de bierdragers op zoek naar vervanging. De zoektocht leidde uiteindelijk tot de nieuwe bierdrager Mark Santbergen.

De Mulkmarietjes traden nogmaals op deze avond voor de nieuwe prins. En aansluitend volgde nog een gezellig feestje in de Teutenzaal.