De carnavalservaring van prins Rens

21 Mei 2019, een dag die ik nooit meer ga vergeten. Samen met ons mam in de auto toen ik via een appje van Plissie Martien te horen kreeg dat ik de 41ste Prins van Mulkgat zou worden. Wat een eer dat een meerderheid van de raad van elf op mij gestemd heeft! En dat in het 11 jarig jubileum jaar van mijn eigenste clubke C.V. De Boerkes!

Ik kon wel een gat in de lucht springen, maar daar moest ik me inhouden. Ik wilde dit namelijk zoveel mogelijk geheim houden, zelfs voor ons pap en mam. En dit is me gelukt, 6 maanden lang wist er bij ons thuis niemand iets van af. 

Toen opzoek naar een adjudant, dit wist ik eigenlijk al lang. Voor mij was de keuze snel gemaakt om Eric als mijn adjudant te vragen. Als er iemand alles weet over de Mulkgatse carnaval dan is hij het wel, en bovendien feest Eric nog volop mee! 
Gelukkig was Eric enthousiast en hij werd daardoor de adjudant van de eerste Prins van Mulkgat buiten de raad! 
Een van de 2 bijzondere dingen dit jaar, want op dat moment was ik pas 19 jaar. Te oud voor Jeugdprins en te jong voor een ouwe Prins zoals onze zeverzonniemister Twan zou zeggen!

Alle voorbereidingen zijn goed verlopen en alles is geheim gebleven. Zelfs dat was al een gezellige tijd! Hiervoor wil ik mijn PerseNolcoach, accesoiRia en Larissa bedanken! 

Van de prinswisseling naar de tonpratersavonden en van het groot Mulkgats liedjesfestival tot de mini playback, wat vloog de tijd voorbij! 

Toen de leste zitting op 1 feb bij Rita en Peer, tja wat er op die avond allemaal is gebeurd daar ben ik verder stil over. 1 ding is zeker, sindsdien is er veel veranderd! 

Na een weekend in Brouwersgat voor het zondagskind en het dansmarietjestoernooi, waar we de wisselbeker weer mee hebben genomen, was het tijd voor de recepties. 

Als vrijgezelle prins je receptie op Valentijnsdag, ja dat is toch wel bijzonder. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle cadeau’s en de aanwezigheid want wat was het gezellig! 

Na de receptie in Keiengat, op naar het dikste feest van de Hecto’s! Op zondagmorgen wakker worden om naar de receptie van Prins Heerlijk (Rob) in Brouwersgat te gaan. Samen met Ayla, want dees prinske is geen vrijgezel meer. Cupido heeft op mijn receptie toch zijn werk gedaan…😍 

Na de ziekenbezoeken brak toen toch echt carnaval aan, wat een feest! 
~De basisschool, jong nederland en het boerkesfeest. 
~Na een malibu fristi bij Ron en Xaviera op naar de sleuteloverdracht, de receptie van Jeugdprins Dylan d’n urste van Striepersgat, de carnavalviering in de kerk in Mulkgat en de playback in de teutenzaal. 
~De receptie van (stief- schoonvader) prins Joep d’n Urste van Striepersgat, de receptie van Jeugdprins Thomas van Brouwersgat, de jeugdmiddag in de teutenzaal en op audiëntie bij Prins Heerlijk. 
~Op bezoek bij Opperpintenwipper Joost van Rens bij de Dommelsche Bierbrouwerij, de 2de jeugdmiddag in de teutenzaal en s’avonds toch nog zelf op stap. 
~Fruhstucken in de teutenzaal en na een geweldige optocht en een gezellige avond de carnaval mooi afgesloten in onze eigenste teutenzaal. 

Knap als je tot hier aan toe door hebt gelezen, want het is een heel verhaal. Maar geloof mij, ik kan er nog veel meer over vertellen!

Ik ga er nu niet meer van maken dat ik zonder jullie er niet zo’n mooie carnaval van heb kunnen maken en dat ik iedereen die ik waar dan ook heb gezien wil bedanken om mij de, tot nu toe, mooiste carnaval van mijn leven te bezorgen! 

MEE DE JEUGD VEUROP, WORDT CARNAVAL TOP!

Bekijk hier een uitvoerige terugblik op carnaval 2019 – 2020