Carnaval 2019/2020

Prins Rens nieuwe prins van Mulkgat

Tijdens de prinswisseling op zaterdag 16 november j.l. namen we afscheid van prins Peter d’n Urste en adjudant Will. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van ons raadslid Herald Tassche.

Omstreeks de klok van 22.00 uur werd de nieuwe prins bekend gemaakt. Rens Pijnenburg (19) is de eerste prins van buiten de raad geworden. Op dit moment studeert hij bij het Summa College aan de opleiding “Facilitair Leidinggevende”. Daarnaast Rens is zeer actief in het verenigingsleven van Borkel en Schaft. Hij is voorzitter van de KPJ, voorzitter van het EMOS 100 jaar feestweekend comité en hij neemt deel aan de projectgroep verenigingen van het Dorpsinitiatief B&S. Verder is Rens actief bij de bloemencorso, trekkerbehendigheid en kermis. Bovendien is hij penningmeester/secretaris van C.V. De Boerkes. De carnavalsvereniging die dit jaar haar 11 jarig jubileum viert. Vandaar dat het dubbel feest is voor Rens.

Prins Rens kon al gelijk de eerste onderscheiding uitreiken aan een nieuw raadslid, Hein Schellekens. Verder waren er diverse optredens van onze Mulkmarietjes en showdansgroep en de B & S Blaozers zorgden voor de muzikale begeleiding. Na het officiële gedeelte volgde nog een zeer gezellige balavond.

Prins Rens regeert dit jaar over Mulkgat samen met zijn adjudant Eric Hoeks onder zijn leus: “Mee de jeugd veurop, wordt carnaval top!”.