Carnaval 2019/2020

Dinsdag met carnaval

Inmiddels een traditie vindt op de dinsdagochtend het frühstücken plaats in de Teutenzaal. Een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd door de Zwaan, duitse schlagers uit de boxen en een optreden van de winnaar van het Striepersgat Liedjesfestival Paul Brugel maakten van deze ochtend weer een gezellig feestje.

Met een kleine vertraging vertrok, onder een stralend zonnetje, de Mulkgatse optocht vanaf fa. Roothans door het dorp om te eindigen bij de Teutenzaal voor een gezellige carnavalsmiddag. Omstreeks de klok van zes uur werden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt en de wisselbekers overhandigd. Bij de jeugd was er een eerste prijs voor de fam. Verhoeven – Happen naar Pijnenburg, bij de loopgroepen voor buurtvereniging de Schaft, bij de wagens voor het Dommelsch Klupke – ut is lekker mee un stekker en bij de buitendurpse voor c.v. de Pleksmoele – Schot in de Roos.

Aansluitend het afscheidsbal waarbij tegen het einde van de avond afscheid werd genomen van prins Rens, adjudant Eric en gevolg. Het hele gezelschap kan weer terugkijken op een geweldige carnaval.

En natuurlijk werd er nog gezellig nagebuurt bij prins Rens onder het genot van een gebakken ei, broodjes hamburger/kroket en een pilske (met dank aan Dirk en Karin).

Maandag met carnaval

In de ochtend brachten prins Rens en gevolg een bezoek aan de traditionele ‘Groot Mulkgatse‘ ochtend (zoals prins Rens het inmiddels heeft omgedoopt) op de Dommelsche Bierbrouwerij.

Na de lunch bij Zomerhof begon de 2e jeugdmiddag in de Teutenzaal voor de ouderen uit Mulkgat, maar natuurlijk waren ook de jongeren van harte welkom. De ouderen ontvingen koffie met gebak. Er waren optredens van de Mulkmarietjes en Mulkse Girls, de B&S Bloazers en diverse Mulkgatse artiesten.

’s Avonds vond het diner plaats in de Zwaan voor de Raad van Elf, de Dames van de Raad, plissie, bierdragers, buschauffeur en Mulkmarietjes.

Zondag met carnaval

Al vroeg in de ochtend bracht prins Rens en gevolg aan de receptie van prins Joep d’n Urste van Striepersgat. Een bijzonder bezoek voor prins Rens aan zijn (inmiddels) schoonvader.

Na de lunch bij de Zwaan en dweilen in Zomerhof begon de kindermiddag in de Teutenzaal. Door Dorus en Gerard was er een parcours van Oud-Hollandse spelen uitgezet waar de kinderen (en ouders) zich prima konden vermaken. De kinderen ontvingen een traktatie van prins Rens en de winnaars in de drie leeftijdscategorieën een mooie prijs.

Aansluitend werden de nummers voor de optocht uitgereikt en konden de wat oudere jeugd hun kunnen laten zien bij het blèren.

Zaterdag met carnaval

Al vroeg in de middag vertrok het hele gezelschap naar de Barron Valkenswaard waar we werden getrakteerd om prins Rens lievelingsdrankje ‘Malibu-Fristie’. Van hieruit trok de hele club samen met prins Heerlijk en gevolg van Brouwersgat naar de sleuteloverdracht op het gemeentehuis. Na de ontvangst door de burgemeester, speeches van de prinsen, optredens van de dansmarietjes en muziek van de kapellen volgde de officiële sleuteloverdracht op het bordes.

’s Avonds om 19.30 uur begon de carnavalsviering in de Sint Servatiuskerk met muziek van de B & S Bloazers. Na de zegen van de pastoor gingen we in polonaise naar de Teutenzaal waar omstreeks de klok van negen uur de Play back avond begon.

Natuurlijk waren de Mulkmarietjes en de Mulkse Girls weer van de partij. Na het optreden van de Raad van Elf met een act gericht op prins Rens volgden nog diverse optredens. Tussendoor was er een verrassingsoptreden van prins Rens en Adjudant Eric waarbij Eric eindelijk een keer in de huid van lamme Frans kroop.

Uiteindelijk waren het C.V. de Boerkes die door de zaaljury werd verkozen als winnaar met hun optreden ‘Elf jaar de Boerkes’. Zij ontvingen uit handen van prins Rens de wisselbeker.

Vrijdag met carnaval

Prins Rens en adjudant Eric brachten ’s morgens als eerste een bezoek aan de peuterspeelzaal. Samen met de peuters hebben ze gehost en gezongen.

Vervolgens gingen ze door naar de basisschool. De leerlingen waren in de Teutenzaal al druk bezig met het versieren van fietsen, steps en tractoren voor de optocht. Ook prins en adjudant en de Raad van Elf hadden hun vervoermiddel voor deze gelegenheid versierd. Samen et de kinderen trokken zij rond door de dorpskern Aansluitend was er in de Teutenzaal nog een optreden van de Mulkmarietjes en werd er nog gehost en gedanst.

’s Avond bracht Prins Rens en gevolg een bezoek aan de carnavalsavond van Jong Nederland.

C.V. de Boerkes bestonden 11 jaar en hadden samen met Zomerhof alles uit de kast getrokken voor een gezellige feestavond in de Zomerhof (d’n vrijdag na d’n donderdag vur carnaval). Prins Rens en adjudant Eric ontvingen de sleutel van Zomerhof en er volgde een zeer gezellig, druk bezochte feestavond.

Receptie weekend

Het weekend voor carnaval staat bol van de feesten.

Op vrijdagavond was de receptie van prins Rens in de Teutenzaal. Vanaf 19.11 uur volgde er een stroom van familie, vrienden, kennissen en verenigingen uit groot Mulkgat om prins Rens te feliciteren met zijn prinsschap. De muzikale begelieding was in handen van de B & S Bloazers en de Mulkmarietjes en de Mulkse girls lieten al hun 5 dansen zien . Zo rond de klok van 23.00 uur kwam er een einde aan het officiële gedeelte en werd de avond voortgezet in een gezellige balavond met muziek van Nooit Gedacht.

Op zaterdagavond brachten prins Rens en gevolg een bezoek aan de receptie van prins Ruud d’n Urste en jeugdprinses Sanne in Keiengat. Aansluitend bezocht het hele gezelschap het dikste feest van de Hecot’s in café Den Bel. Al met een al een gezellige en drukke avond.

Op zondagmorgen was er voor prins Rens, adjudant Eric en het bestuur het fotomoment in de Dommelsche Bierbrouwerij. In de middag werd een bezoek gebracht aan de receptie van prins Heerlijk in Brouwersgat/

Mulkmarietjes nemen wisselbeker mee tijdens het danstoernooi in Brouwersgat

Onze Mulkmarietjes en de Mulkse girls hebben zich weer van hun beste kant laten zien tijdens het danstoernooi in Brouwersgat.

Maar liefst 5 danens werden uitgevoerd. 3 Gardedansen van de mini’s, midi’s en maxi’s. De showdans van de gehele groep met de Mulkse girls , prins Rens en de bierdragers en als laatste de showdans van de Mulkse girls.

De jury was lovend over de optredens en de Mulkmarietjes namen vol trots de wisselbeker in ontvangst voor het mooiste geheel deze middag.

We kunnen trots zijn op deze meiden.

Mini play back

Wat hebben we weer genoten van ons jeugdig Mulkgats talent tijdens de mini play back show.

Nadat de Mulkmarietjes hun dansjes hadden gedaan begonnen de optredens. In totaal waren er 9 acts in twee leeftijdsklasses. De jury had een moeilijke taak maar kon uiteindelik toch een winnaar aanwijzen. In de klasse groep 1 t/m 4 ging de eerste prijs naar De Supervuurpaarden met het nummer ‘Ik hou van hard’ vertolkt door Rnske en Pien. In de categorie groep 5 t/m 8 was er een eerste prijs voor De snelle jongens met het nummer ‘De reunie’, vertolkt door Rik en Gijs.

In de pauze zorgden prins Rens en adjudant Eic voor een gastoptreden met een onvervalste polonaise van de Toppers.. De kinderen kregen gedurende de middag een traktatie en drinken.

We kijken weer terug op een mooie middag.

De zittingsavonden waren weer groots

We kijken weer terug op twee goed verlopen zittingsavonden op vrijdag 29 en zaterdag 30 novembrer. Jan Smolders had weer een perfect programma in elkaar gezet.

Berry Knapen als de dakdekker, Wichard de Benis als de vakantieman, Dirk Kouwenberg als Roodkapje, Freddy van den Elzen als de vrjgezel en Peter van der Maas als lakei. Daarnaast onze dames die een eigen lied hebben ingezongen en de dansjes van onze Mulkmarietjes. De B&S Blaozers zorgden voor de muzikale ondersteuning en zeverzoniemister Twan probeerde een en ander ordelijk te laten verlopen. Kortom: het plaatje was weer compleet.
Zet voor volgend jaar alvast de data 27 en 28 november vetgedrukt op de kalender. Dan zullen in de ton verschijnen Rob van Elst, Boy Jansen, Jasper van Gerwen, Rien van Genugten en Erik Mulder.

Prins Rens nieuwe prins van Mulkgat

Tijdens de prinswisseling op zaterdag 16 november j.l. namen we afscheid van prins Peter d’n Urste en adjudant Will. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van ons raadslid Herald Tassche.

Omstreeks de klok van 22.00 uur werd de nieuwe prins bekend gemaakt. Rens Pijnenburg (19) is de eerste prins van buiten de raad geworden. Op dit moment studeert hij bij het Summa College aan de opleiding “Facilitair Leidinggevende”. Daarnaast Rens is zeer actief in het verenigingsleven van Borkel en Schaft. Hij is voorzitter van de KPJ, voorzitter van het EMOS 100 jaar feestweekend comité en hij neemt deel aan de projectgroep verenigingen van het Dorpsinitiatief B&S. Verder is Rens actief bij de bloemencorso, trekkerbehendigheid en kermis. Bovendien is hij penningmeester/secretaris van C.V. De Boerkes. De carnavalsvereniging die dit jaar haar 11 jarig jubileum viert. Vandaar dat het dubbel feest is voor Rens.

Prins Rens kon al gelijk de eerste onderscheiding uitreiken aan een nieuw raadslid, Hein Schellekens. Verder waren er diverse optredens van onze Mulkmarietjes en showdansgroep en de B & S Blaozers zorgden voor de muzikale begeleiding. Na het officiële gedeelte volgde nog een zeer gezellige balavond.

Prins Rens regeert dit jaar over Mulkgat samen met zijn adjudant Eric Hoeks onder zijn leus: “Mee de jeugd veurop, wordt carnaval top!”.